Maak je eigen feestelijke kruidenboter

Maak je eigen feestelijke kruidenboter

Wil je iets speciaals op tafel zetten bij een BBQ, gourmetavond, maaltijdsoep of borrel? Maak dan je eigen kruidenboter met onze kruidenbotermix! Een heerlijke, rijkgevulde kruidenboter met feestelijke bloemblaadjes om je gasten mee te verwennen!

 

Seizoen: het hele jaar! In de zomer kan je onze verse kruidenbotermix gebruiken, de rest van het jaar onze gedroogde kruidenbotermix

 

Tip voordat je start: haal de boter een halve dag van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen en het mixen van de kruiden gemakkelijk gaat. Het duurt even voor de smaken van de kruiden om in de boter te trekken, dus je kan de kruidenboter het best 's ochtends maken (of de avond ervoor) als je het 's avonds gaat gebruiken. 

 

Wat heb je nodig?

  • Onze kruidenbotermix (vers of gedroogd)
  • Verse boerenroomboter
  • Zout naar smaak (als je ongezouten boter gebruikt)

 

Werkwijze verse kruidenbotermix

Was de kruiden (indien nodig) en schud het overtollige water af, of dep de kruiden voorzichtig droog. Kies de kruiden die wilt gebruiken en hak alles fijn. Doe de boter (eventueel in blokjes gesneden) in een ruime kom, voeg kruiden en fijngesneden knoflook naar smaak toe en voeg eventueel wat zout naar smaak toe. Schep alles door elkaar en schep de kruidenboter met een spatel in een mooi kommetje. Versier met wat gedroogde bloemblaadjes en laat op of op kamertemperatuur staan voor zachte boter of in de koelkast voor stevige boter.  

 

Werkwijze gedroogde kruidenbotermix

Doe de boter (eventueel in blokjes gesneden) in een ruime kom, voeg kruiden en fijngesneden knoflook naar smaak toe (2 etl kruiden per 250g boter) en voeg eventueel wat zout naar smaak toe. Schep alles door elkaar en schep de kruidenboter met een spatel in een mooi kommetje. Versier met wat gedroogde bloemblaadjes en laat op of op kamertemperatuur staan voor zachte boter of in de koelkast voor stevige boter.  

 

Heb je teveel gemaakt? Niet getreurd, vries de boter (in porties) in voor een volgende maaltijd!

 

 

Heb je genoten van deze maaltijd en deel je die op social media? Tag ons in je foto, we zijn erg benieuwd naar je ervaring en creatie! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.